Ekologiczne, bezglutenowe słodycze, czyli jakie?

Z roku na rok bardzo dużym zainteresowaniem cieszy się ekologiczna żywność, warzywa, owoce, ze sprawdzonych miejsc, gdzie nie używane są nawozy, pestycydy, szkodliwe substancje wspomagające. Dlatego stworzono także ciekawe rozwiązanie w postaci: ekologiczne słodycze. Wszyscy je lubią, jednak nie mogą sobie na nie pozwolić ze względu, np. na diety, choroby. Dodatkowo spożywane w zbyt dużej ilości mogą powodować złe samopoczucie i wpływają na zły stan organizmu. Zamienniki, czyli ekologiczne produkowane są z myślą o łasuchach.

 

Zawierają wiele witamin, substancji odżywczych, dodatkowo smakują smacznie i nie wiele różnią się od niezdrowych słodyczy. Tajemnicą przy produkcji jest zamiana cukru zdrowszym odpowiednikiem, np miodem, ksylitolem, stawią), natomiast sól przyprawami bądź innymi nasionami o podobnym aromacie. Do ekologicznych słodyczy, dostępnych w sklepach ze zdrową żywnością zaliczyć można również bezglutenowe słodycze. Przeznaczone głównie dla klientów, które wykazują nietolerancję pokarmową na gluten. Są one zdrowe, bezpieczne, a co najważniejsze pełnowartościowe. Są to naturalne przekąski, które dostarczają energii, bez zbędnych, szkodliwych substancji.

 

You may also like...